Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Εκπαιδεύσεις » Εκπαίδευση Πολιτών της Κοινότητας Καλάθου στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση

Εκπαίδευση Πολιτών της Κοινότητας Καλάθου στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση

Σε συνεργασία με τον πολιτιστικό Σύλλογο Καλάθου, την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή από τους Διασώστες Ρόδου.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν στην Βασική Υποστήριξη της Ζωής, το σύνολο δηλαδή των τεχνικών εφαρμογών που έχουν σκοπό την αντιμετώπιση των απειλητικών για τη ζωή περιστατικών. Τα απειλητικά για τη ζωή περιστατικά είναι εκείνα τα οποία οδηγούν στην Καρδιοαναπνευστική Παύση.

Στο σύνολο των τεχνικών εφαρμογών για τη Βασική Υποστήριξη της Ζωής, περιλαμβάνεται και η Καρδιοπνευμονική Αναζωόγονηση (ΚΑΡΠΑ).

 

 

Οι εκπαιδευόμενοι ήλθαν σε επαφή με τον Απινιδωτή, τόσο σε θεωρητικό όσο και πρακτικό επίπεδο και έλαβαν όλες τις πληροφορίες για τη σωστή τοποθέτηση και λειτουργία του.

Επίσης, παρουσιάστηκαν οι δεξιότητες με τις οποίες μπορεί να αντιμετωπιστεί ένα συμβάν πνιγμονής καθώς και η τοποθέτηση ενός πάσχοντα σε θέση ανάνηψης.

 

 

Οι Διασώστες Ρόδου ευχαριστούν το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλάθου κύριο και κυρίες

Χόρτη Δημήτριο

Πλούκου Δήμητρα

Λουκαρά Ζηνοβία

Τουμπάκη Αντωνία και

Θεοδωρίδου Δέσποινα

για την πρόσκληση και την εξαιρετική φιλοξενία

 

Εκ μέρους του Δ.Σ

Πρόεδρος

Παναγιώτης Σπανός

Γραμματέας

Ιφιγένεια Βασιλείου

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ