Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Γενικά » Δωρεά Αγάπης από τους Διασώστες Ρόδου προς το Οικοτροφείο ”Παναγιά η Κυρά”

Δωρεά Αγάπης από τους Διασώστες Ρόδου προς το Οικοτροφείο ”Παναγιά η Κυρά”

Στη δωρεά ενός αυτόματου απινιδωτή στο Οικοτροφείο για ασθενείς με άνοια τελικού σταδίου ”Παναγιά η Κυρά” προχώρησε η Ομάδα Διάσωσης και Αντιμετώπισης Καταστροφών ”Διασώστες Ρόδου”.

Η συμβολική παράδοση του απινιδωτή πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια τελετής, στις εγκαταστάσεις του Οικοτροφείου στον Αρχάγγελο, την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023, παρουσία του επιστημονικού υπεύθυνου της δομής, ψυχίατρου κ. Πλατή Αναστάσιου,  του ψυχίατρου κ. Λουκά Ιωάννη και νοσηλευτικού προσωπικού.

Τα χρήματα της αγοράς του απινιδωτή συγκεντρώθηκαν από τα έσοδα του διαδικτυακού εκπαιδευτικού σεμινάριου “Προσέγγιση και Διαχείριση Μαιευτικού Περιστατικού σε Προνοσοκομειακό Περιβάλλον”, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Μαΐου 2023, σε συνεργασία των Διασωστών Ρόδου με την κ. Μυρσίνη Παρδαλού, νοσηλεύτρια της δομής και μέλος την Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ρόδου.

Σημαντική η συμβολή των

Ελληνικού Ινστιτούτου Διαχείρισης Κρίσεων Και Καταστροφών (Ε.Ι.ΔΙ.Κ.ΚΑ), το οποίο αγκάλιασε υπό την αιγίδα του την όλη προσπάθεια

και

του Εκπαιδευτικού Κέντρου Υποστήριξης της Ζωής (ΕΚΥΖ), το οποίο μας προμήθευσε τον απινιδωτή χωρίς να αποκομίσει κάποιο κέρδος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κόστος της συμμετοχής ήταν μόνο 3 ευρώ, κάτι που αποδεικνύει ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις μπορούν να συνδράμουν στην αγορά απινιδωτών χωρίς να επιβαρύνονται φορείς, σχολεία και πολίτες.

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στους εισηγητές του σεμινάριου,

 τον κ. Αγησίλαο Γιαννόπουλο

  • Ε.Κ.Α.Β. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ

και

την ιατρό κ. Αναστάζια Ζανεττούλλη

  • Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστήµιου Κρήτης (2014-2020) Πανεπιστήµιο Κρήτης, Ηράκλειο
  • Φοιτήτρια µεταπτυχιακού προγράµµατος ¨΄Έρευνα στην γυναικεία (2020-εώς τώρα) αναπαραγωγή και ένδοκρινολογία¨, ΕΚΠΑ- Τµήµα Ιατρικής

στους οποίους και εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας.

Οι Διασώστες Ρόδου ευαισθητοποιημένοι σε θέματα που αφορούν την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της υγείας των πολιτών δεσμεύονται για τη διαχρονική στήριξη και αρωγή τους στην κάλυψη αναγκών που αφορούν την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της υγείας των πολιτών της περιοχής μας.

Εκ μέρους του ΔΣ

Πρόεδρος

Παναγιώτης Σπανός

Γραμματέας

Ιφιγένεια Βασιλείου