Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Προνοσοκομειακή Φροντίδα » ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από το Ε.Ι.Δ.Ι.Κ.Κ.Α για την 1η Πανελλήνια Εκπαίδευση Έρευνας και Διάσωσης στη ΡΟΔΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από το Ε.Ι.Δ.Ι.Κ.Κ.Α για την 1η Πανελλήνια Εκπαίδευση Έρευνας και Διάσωσης στη ΡΟΔΟ

Μια σπουδαία εκπαιδευτική διοργάνωση, εθνικής εμβέλειας, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Ρόδο, από 30 Μαρτίου 2023 έως 2 Απριλίου 2023.
Αποτελεί πρωτοβουλία του Προέδρου των ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΡΟΔΟΥ, κυρίου Παναγιώτη Σπανού, Emergency Medical Technician – I, ο οποίος αφουγκράστηκε την ανάγκη καθιέρωσης ενός εκπαιδευτικού θεσμού στην έρευνα και διάσωση, προκειμένου να αναδείξει εκπαιδευμένα εθελοντικά στελέχη και πιστοποιημένα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Ο κύριος Παναγιώτης Σπανός, Emergency Medical Technician – I, με την σύσσωμη υποστήριξη των μελών – εθελοντικών στελεχών των ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΡΟΔΟΥ, κινητοποίησαν τους τοπικούς φορείς και αρχές, ώστε να επιτευχθεί, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, η πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής αυτής δραστηριότητας.

Ως συμπαραστάτες – αρωγοί στην πρωτοβουλία αυτή, συστρατεύθηκαν, φορείς του Δήμου, επιχειρήσεις και ιδιώτες, όπου χρηματοδότησαν μέρος της διοργάνωσης και των διευκολύνσεων.

Η 1 η Πανελλήνια Εκπαίδευση Έρευνας και Διάσωσης, έχει διάρκεια 25 ωρών και περιλαμβάνει πέντε – 5 – κύριες θεματικές ενότητες : αστική διάσωση, ορεινή διάσωση, αναρρίχηση – καταρρίχηση, πρώτες βοήθειες σε απομακρυσμένο περιβάλλον, ψυχολογία των καταστροφών.

Στοχεύει στην ανάπτυξη κριτικής σκέψης και λήψης αποφάσεων στο πεδίο των συμβάντων και στην καλλιέργεια δεξιοτήτων για την σωτηρία ανθρώπων που βρίσκονται σε άμεση για την ζωή τους απειλή.

Η 1η Πανελλήνια Εκπαίδευση Έρευνας και Διάσωσης, θα πραγματοποιηθεί στην τοποθεσία Φράγμα Απολακκιάς. Στην περιοχή θα κατασκηνώσουν οι συμμετέχοντες στην εκπαίδευση, ενώ η διδασκαλία και τα σενάρια θα
εξελίσσονται στην ευρύτερη γύρω περιοχή.

Οι ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ, από τις αρχές του χρόνου εργάζονται σκληρά για να αποδώσει το εγχείρημα και να
καθιερωθεί ως θεσμός βαρύνουσας σημασίας.

 

 

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ, ως Στρατηγικός Συνεργάτης, έχει αναλάβει μεγάλο μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος, τόσο, λόγω πολύχρονης εμπειρίας σε διεθνούς εμβέλειας
εκπαιδευτικά γεγονότα, όσο και λόγω των διεθνών πιστοποιήσεων και συνεργασιών που φέρει.

Άλλωστε, οι ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ, έχουν πιστοποιηθεί ως Εγκεκριμένο Εκπαιδευτικό Κέντρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Διαχείρισης Κρίσεων και Καταστροφών, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Οι ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ προσκαλούν απ’ όλη την χώρα κάθε ενδιαφερόμενο εθελοντή ή επαγγελματία που θέλει να αναβαθμίσει τις γνώσεις του και τις δεξιότητές του, να δηλώσει συμμετοχή.

Εγγυόμαστε, μια μοναδική και αξέχαστη βιωματική εμπειρία, με οφέλη πολλαπλάσια από τα προφανή.

Αίτηση Συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.
(Πατώντας πάνω την κατεβάζετε, την συμπληρώνετε και μας την στέλνετε υπογεγραμμένη στο diasostesrodou@gmail.com. Η ίδια διαδικασία και από το Google Drive.)

Κάθε ενδιαφερόμενος, μπορεί να επικοινωνεί μέσω e-mail ή μέσω τηλεφώνου στα :
diasostesrodou@gmail.com και 6972.710084 .

Η ομάδα των Εκπαιδευτών / Εισηγητών, αποτελείται από τους :

Αναστάσιο Γερασιμάτο, Crisis Management Certified Specialist,

Νικόλαο – Αλέξιο Μυλώση, Certified Mountain Rescue Instructor,

Ιωάννη Κατσικογιάννη, Emergency Medical Technician – I,

Technician – I, Παναγιώτη Ματθαίου, Νικόλαο, Outdoor Adventure Guide,

Μερκούριο Κυπραίο, Emergency Medical Technician – I, και

Παναγιώτη Σπανό, Emergency Medical Technician – I.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ

Οργανισμός ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ