Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Επικαιρότητα » Δελτίο Τύπου Για Τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Επανεκκίνησης Της Καρδιάς Που Πραγματοποιήθηκε Από Τους Διασώστες Ρόδου

Δελτίο Τύπου Για Τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Επανεκκίνησης Της Καρδιάς Που Πραγματοποιήθηκε Από Τους Διασώστες Ρόδου

Στις 16 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ρόδο ο εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας «επανεκκίνησης καρδιάς», στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ανταπόκριση στην καρδιακή ανακοπή.

Η Εθελοντική Ομάδα «ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ» συνδιοργάνωσαν με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού – Αθλητισμού Ρόδου, μια συγκινητική εκδήλωση, όπου έγινε επίδειξη καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και χρήσης αυτομάτου εξωτερικού απινιδιστή από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Ο Προέδρος της Εθελοντικής Ομάδας «ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ» σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, δήλωσε και τόνισε δυναμικά την αναγκαιότητα ανάπτυξης δικτύου αυτόματων εξωτερικών απινιδιστών στο νησί, με την ταυτόχρονη ανάπτυξη δικτύου εκπαιδευμένων και πιστοποιημένων λειτουργών προνοσοκομειακής φροντίδας υγείας.

Ο κύριος Παναγιώτης Σπανός εξήρε την κοινωνική και ανθρωπιστική συνεισφορά των συμπολιτών μας , των εθελοντικών ομάδων αλλά και των υπηρεσιών του δήμου μας, οι οποίοι έχουν γενναία χρηματοδοτήσει την προμήθεια και εγκατάσταση ΑΕΑ σε διάφορα δημόσια σημεία του νησιού, ελαχιστοποιώντας τον χρόνο ανταπόκρισης σε περίπτωση αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής.

Μάλιστα, τίμησε έναν προς έναν όλους ανεξαιρέτως, με συγκινητικό λόγο και απονομή αναμνηστικής πλακέτας στον κάθε έναν. 

 

 

        

Συγκεκριμένα τους παρακάτω:

Γεώργιο Τριάντο

Αλέξανδρο Κολιάδη

Μάνθα Ζιώγου

Παναγιώτη Αντωνά

Παναγιώτη Παπαντωνίου

Σοφία Μαντικού

Μερκούριο Κυπραίο

Αναστάσιο Γερασιμάτο

Σώμα Εθελοντών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Ελένη Θωμάτου

Δέσποινα Χατζηδιάκου

Ιωάννη Χατζηκέλη

Κωνσταντίνο Ζώη

Παναγιώτη Ζησάκη

Γκορτσίλα Αργύρη

Κολλιό Γεώργιο

ΜΚΟ ”ΔΙΑΕΛΠΙΣ” Διαδρομή Ελπίδας (Τσαμπίκα Κοντόγιαννου – Ιάκωβος Δαμιανός)

Διασώστες – Πληρώματα Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ Ρόδου

Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Γογγάκης Α.Ε.Β.Ε

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και ομιλία, οι Βουλευτές Δωδεκανήσου, κυρία Ιατρίδη Τσαμπίκα και κύριος Υψηλάντης Βασίλειος.

Επίσης παρευρέθηκαν και μίλησαν οι : Κωνσταντίνος Τζάνος, Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Ρόδου και Δημήτριος Γαλατάς υπεύθυνος του τμήματος Ρόδου των Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο κύριος Αναστάσιος Γερασιμάτος, Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Διαχείρισης Κρίσεων και Καταστροφών, ο οποίος στην ομιλία του, εξήρε την ανεκτίμητης αξίας πρωτοβουλία και προσφορά των ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΡΟΔΟΥ στην θωράκιση της τοπικής κοινωνίας έναντι αιφνιδίων περιστατικών υγείας.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Διαχείρισης Κρίσεων και Καταστροφών, απένειμε τον θυρεό του οργανισμού στον κύριο Παναγιώτη Σπανό, Προέδρο των Διασωστών Ρόδου, ως υψίστης αξίας τιμή, για την ανιδιοτελή, πολύχρονη, πολύπλευρη και αποτελεσματική φιλανθρωπική δραστηριότητά του στην Ρόδο, στην Ελλάδα, στον κόσμο.

Η εορταστική εκδήλωση έκλεισε με επίδειξη πρακτικών δεξιοτήτων από τον Ε.Ε.Σ. Ρόδου και μπουφέ.

Η εκδήλωση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την συμβολή του ΔΟΠΑΡ και του προέδρου του κ. Αλέξανδρου Κολιάδη.

Ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε η παρουσία του Σώματος Εθελοντών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε την δημοσιογράφο κ. Ουρανία Φυλτζανίδη και τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΙΓΑΙΟ TV για την κάλυψη της εκδήλωσης.

Τα εξαιρετικά εδέσματα προσφέρθηκαν από τις παρακάτω επιχειρήσεις:

ΒΑΠ Π. ΚΟΥΓΙΟΣ Α.Β.Ε.Ε.

Rammos Food του κ. Ράμμου Σπύρου

PANE DI CAPO – ΠΟΝΤΙΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

Φαίδων Α.Ε. – Κουρουκλίδης Κ. και ΣΙΑ Ο.Ε.

Τέλος, ένα τεράστιο Ευχαριστώ σε όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Εκ μέρους των Διασωστών Ρόδου

Παναγιώτης Σπανός

Πρόεδρος

Νεκταρία Αγγελή

Αντιπρόεδρος

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ