Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Εσωτερική Αναζήτηση » Δέκα μαθήματα από το βιβλίο Don’t Believe Everything You Think

Δέκα μαθήματα από το βιβλίο Don’t Believe Everything You Think

1. Προσέξτε τις σκέψεις σας. Οι σκέψεις δεν είναι γεγονότα, αλλά μπορούν να διαμορφώσουν την πραγματικότητά μας. Είναι σημαντικό να έχουμε επίγνωση των σκέψεών μας και να τις προκαλούμε όταν δεν είναι χρήσιμες ή ακριβείς.

2. Μην παίρνετε τις σκέψεις σας πολύ σοβαρά. Οι σκέψεις είναι απλώς σκέψεις. Δεν καθορίζουν εμάς ή την αξία μας. Είναι σημαντικό να αφήσετε τις αρνητικές σκέψεις και να εστιάσετε στις θετικές.

3. Αμφισβητήστε τις σκέψεις σας. Όταν έχετε μια σκέψη, αναρωτηθείτε αν είναι αλήθεια και αν είναι χρήσιμη. Αν δεν είναι, αφήστε την να φύγει.

4. Να γνωρίζετε τις προκαταλήψεις σας. Όλοι έχουμε προκαταλήψεις, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε και ενεργούμε. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις προκαταλήψεις μας, ώστε να μπορούμε να τις αμφισβητήσουμε και να λάβουμε πιο αντικειμενικές αποφάσεις.

5. Αναζητήστε διαφορετικές προοπτικές. Όταν περιβάλλουμε τον εαυτό μας μόνο με ανθρώπους που σκέφτονται σαν εμάς, μπορούμε να γίνουμε στενόμυαλοι. Είναι σημαντικό να αναζητήσουμε διαφορετικές προοπτικές, ώστε να μπορέσουμε να διευρύνουμε την κατανόησή μας για τον κόσμο.

6. Να είστε ανοιχτοί στην αλλαγή. Οι σκέψεις και οι πεποιθήσεις μας εξελίσσονται συνεχώς. Είναι σημαντικό να είμαστε ανοιχτοί στην αλλαγή και να είμαστε πρόθυμοι να αφήσουμε παλιές ιδέες που δεν μας εξυπηρετούν πλέον.

7. Εξασκείστε την ενσυνειδητότητα. Η ενσυνειδητότητα είναι η πρακτική της προσοχής στην παρούσα στιγμή χωρίς κρίση. Μπορεί να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε μεγαλύτερη επίγνωση των σκέψεών μας και να τις αμφισβητήσουμε όταν δεν μας βοηθούν.

8. Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας. Όλοι έχουμε αρνητικές σκέψεις από καιρό σε καιρό. Είναι σημαντικό να είμαστε ευγενικοί με τον εαυτό μας και να τον συγχωρούμε για τα λάθη μας.

9. Μην τα παρατάτε. Η αλλαγή των προτύπων σκέψης μας απαιτεί χρόνο και προσπάθεια. Είναι σημαντικό να είστε υπομονετικοί και να συνεχίσετε να εξασκείστε.

10. Θυμηθείτε, δεν είστε μόνοι. Όλοι παλεύουμε με αρνητικές σκέψεις από καιρό σε καιρό. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν είστε μόνοι και ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα μαθήματα που μπορούμε να μάθουμε από το Don’t Believe Everything You Think. Το βιβλίο παρέχει ένα χρήσιμο πλαίσιο για την κατανόηση των σκέψεών μας και για την αλλαγή των προτύπων σκέψης μας.

Πηγή: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7093924181632806913?utm_source=share&utm_medium=member_desktop

Παναγιώτης Σπανός

Προνοσοκομειακός Διασώστης

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ