Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Προνοσοκομειακή Φροντίδα » Ιστορία Ιατρικής » Έχει αποδειχθεί ποτέ μια επιστημονική θεωρία λανθασμένη; (Στύση Ανδρών)

Έχει αποδειχθεί ποτέ μια επιστημονική θεωρία λανθασμένη; (Στύση Ανδρών)

Μέχρι το 1500, οι επιστήμονες πίστευαν ότι οι στύσεις στους άνδρες προκαλούνταν από τον αέρα που διογκωνόταν στο πέος από το ανδρικό σώμα μέσω κάποιων άγνωστων μηχανισμών.

Φυσικά, οι επιστήμονες δεν επιτρεπόταν να τεμαχίσουν ένα ανθρώπινο σώμα επειδή η καθολική εκκλησία καταδίκαζε έντονα αυτή την ιδέα – το τεμαχισμένο νεκρό πέος θα φαινόταν τρομερό όταν θα έφτανε στον ουρανό.

Υπήρχε όμως ένας τύπος που τεμάχιζε νεκρούς ούτως ή άλλως.

Μυστικά.

Και ήταν ο ίδιος τύπος που εξήγησε σωστά την ανθρώπινη ανδρική στύση λόγω των βαθιών ανατομικών του γνώσεων και της τρομερής ευφυΐας του, και ήταν ο πρώτος που το κατάλαβε σωστά:[1].

Αυτό θα ήταν μια τεράστια ποσότητα αέρα, αυτή που μεγεθύνει και επιμηκύνει το πέος και το κάνει πυκνό σαν ξύλο, έτσι ώστε ολόκληρη η μεγάλη ποσότητα αέρα στα νεύρα δεν θα ήταν αρκετή για τη μείωση σε μια τέτοια πυκνότητα- όχι μόνο ο αέρας των νεύρων, αλλά και αν το σώμα ήταν γεμάτο με αυτόν, δεν θα αρκούσε.

Έχω δει … νεκρούς ανθρώπους που έχουν το μέλος τους όρθιο, γιατί πολλοί πεθαίνουν έτσι, ιδίως οι κρεμασμένοι. Από αυτά [τα πέη] έχω δει την ανατομία, όλα έχουν μεγάλη πυκνότητα και σκληρότητα και είναι αρκετά γεμάτα από μεγάλη ποσότητα αίματος.

Το έτος ήταν το 1477, και ουσιαστικά το είχε καρφώσει.

Το όνομά του;

Ντα Βίντσι, αγαπητέ φίλε.

Leonardo di ser Piero Da Vinci.

Πηγές

https://qr.ae/pKignk

[1]  Physiology of Penile Erection—A Brief History of the Scientific Understanding up till the Eighties of the 20th Century

Google images and the footnoted site.

Παναγιώτης Σπανός

Προνοσοκομειακός Διασώστης

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ