Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Προνοσοκομειακή Φροντίδα » Τα άρθρα του Διασώστη » Ένα  από τα πιο τραγικά ατυχήματα στην ιστορία των αγώνων αυτοκινήτου

Ένα  από τα πιο τραγικά ατυχήματα στην ιστορία των αγώνων αυτοκινήτου

Ένα  από τα πιο τραγικά ατυχήματα στην ιστορία των αγώνων αυτοκινήτου

Αγαπητέ αναγνώστη, σε προειδοποιώ, αυτή η ιστορία δεν είναι για τους αδύναμους.

Ο Gordon Smiley, ένας νεαρός οδηγός από το Τέξας, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών για τον αγώνα Indianapolis 500 του 1982, ενώ προσπαθούσε να σημειώσει νέο ρεκόρ ταχύτητας. Έπεσε μετωπικά πάνω σε έναν τοίχο με ταχύτητα περίπου 300 χλμ/ώρα. Ο γιατρός που βρισκόταν στη σκηνή, ο Steve Olvey, είδε τη σύγκρουση και έγραψε στην αυτοβιογραφία του το 2006:

“Κατά τη διάρκεια μιας προσπάθειας να προκριθεί στο Indy 500, ο Gordon Smiley, ένας αλαζόνας νεαρός οδηγός από το Τέξας, ήταν αποφασισμένος να σπάσει τα 200 μίλια/ώρα ή να πεθάνει προσπαθώντας. Αρκετοί βετεράνοι οδηγοί […] τον είχαν προειδοποιήσει ότι είχε ξεφύγει πολύ από τα όρια του, οδηγώντας εντελώς λάθος για το Speedway. Ο Σμάιλι ήταν οδηγός αγώνων δρόμου και είχε συνηθίσει να κατευθύνει το αυτοκίνητό του αντίθετα για να αποφύγει τη σύγκρουση αν οι πίσω τροχοί έχαναν την πρόσφυση.

Καθώς έτρεχα προς το αυτοκίνητο, παρατήρησα μικρές κηλίδες μιας ιδιόμορφης γκρίζας ουσίας που σημάδευε ένα μονοπάτι στην άσφαλτο που οδηγούσε προς τον οδηγό. Όταν έφτασα στο αυτοκίνητο, σοκαρίστηκα όταν είδα ότι το κράνος του Smiley είχε εξαφανιστεί, μαζί με την κορυφή του κρανίου του. Ουσιαστικά τον είχε αποκεφαλίσει ο φράχτης με τα συντρίμμια. Το υλικό στην πίστα του αγώνα ήταν το μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου του. Το κράνος του, λόγω της τεράστιας φυγόκεντρης δύναμης, κυριολεκτικά τραβήχτηκε από το κεφάλι του κατά την πρόσκρουση… Πήγα στο κέντρο περίθαλψης με το πτώμα. Καθ’ οδόν έκανα μια πρόχειρη εξέταση και διαπίστωσα ότι σχεδόν όλα τα οστά του σώματός του ήταν θρυμματισμένα. Είχε μια ανοιχτή πληγή στο πλευρό του που έμοιαζε σαν να του είχε επιτεθεί ένας μεγάλος καρχαρίας. Δεν είχα ξαναδεί τέτοιο τραύμα”.

(Rapid Response, σελ. 98-99).

Πηγή: https://humansinstructions.quora.com/

Παναγιώτης Σπανός

Προνοσοκομειακός Διασώστης

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ