Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Προνοσοκομειακή Φροντίδα » Ζώα » Ένας σκύλος-οδηγός, χωρίς ιδιοκτήτη, σας πλησιάζει – να πώς πρέπει να συμπεριφερθείτε

Ένας σκύλος-οδηγός, χωρίς ιδιοκτήτη, σας πλησιάζει – να πώς πρέπει να συμπεριφερθείτε

Όταν ένας σκύλος υπηρεσίας (σκύλος-οδηγός ή «σκύλος υπηρεσίας») σας πλησιάζει και είναι μόνος, είναι σημαντικό να μάθετε πώς να συμπεριφέρεστε, γιατί αν δεν γνωρίζεται, αυτό θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή του κυρίου του.

Εάν ένας σκύλος-οδηγός, για παράδειγμα αυτοί που χρησιμοποιούν οι τυφλοί, σας πλησιάσει εντελώς μόνος, αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι ο ιδιοκτήτης του σκύλου βρίσκεται σε κίνδυνο : οι σκύλοι-οδηγοί στην πραγματικότητα είναι εκπαιδευμένοι να μένουν πάντα κοντά στο άτομο που βοηθούν, εκτός από μία συγκεκριμένη κατάσταση, στην οποία το άτομο βρίσκεται σε κίνδυνο και χρειάζεται τη βοήθεια ενός ανθρώπου.

Για παράδειγμα, εάν το βοηθούμενο άτομο σκοντάψει ενώ περπατά στο δρόμο και λιποθυμήσει ενώ βρίσκεται σε ένα δρομάκι, ο σκύλος-οδηγός έχει εκπαιδευτεί να μετακινηθεί σε άλλη πολυσύχναστη περιοχή και να εφιστήσει την προσοχή των περαστικών, ώστε να μπορέσουν να επέμβουν και να παράσχουν βοήθεια .

Στην πράξη, ένας σκύλος-οδηγός είναι στις περισσότερες περιπτώσεις ένα πραγματικό σήμα έκτακτης ανάγκης .

Εάν ένας σκύλος υπηρεσίας σας πλησιάσει μόνος, πιθανότατα σημαίνει ότι υπάρχει άτομο σε κίνδυνο που χρειάζεται βοήθεια.

Σε αυτή την περίπτωση, μην απομακρυνθείτε από τον σκύλο, μην νομίζετε ότι θέλει να παίξει, μην τον φοβηθείτε, μην τον αγνοήσετε .

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να πλησιάσετε τον σκύλο και να σταματήσετε δίπλα του για λίγες στιγμές για να τον ενημερώσετε ότι έχετε διαβάσει το σήμα έκτακτης ανάγκης.

Σε αυτό το σημείο ο σκύλος πιθανότατα θα αρχίσει να κινείται, ελέγχοντας ότι βρίσκεστε στο πλευρό του: ακολουθήστε τον και πιθανότατα θα σας πάει στο σημείο όπου κινδυνεύει ο κύριός του.

ΠΗΓΗ: medicinaonline

Παναγιώτης Σπανός

Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου

Πρόεδρος Διασωστών Ρόδου

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ