Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Γενικά » Τοποθέτηση Απινιδωτή στην κοινότητα Λαχανιάς…Εκεί που η ψυχή έχει φτερά για τον συνάνθρωπο !

Τοποθέτηση Απινιδωτή στην κοινότητα Λαχανιάς…Εκεί που η ψυχή έχει φτερά για τον συνάνθρωπο !

Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024 τοποθετήθηκε Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής στην κοινότητα Λαχανιάς, δωρεά του κ. Στέλιου Φράγκου και της αδελφής του Χρυσούλας, στην μνήμη των γονιών τους Γεωργίου Φράγκου ιατρού γυναικολόγου και Αθανασίας Φράγκου.

 

 

 

Η πρωτοβουλία της οικογένειας Φράγκου να δωρίσει έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή αποτελεί πράξη κοινωνικής ευθύνης, ευαισθησίας και αλληλεγγύης. Τέτοιες ενέργειες ζωτικής σημασίας δημιουργούν αίσθημα ασφάλειας, ανθρωπισμού και προσφοράς και προάγουν το αγαθό της υγείας.

Οι Διασώστες Ρόδου εκφράζουν τις ευχαριστίες τους και ευχόμαστε η κίνηση αυτή να βρει και άλλους μιμητές ώστε να καταφέρουμε να τοποθετήσουμε απινιδωτές σε όλα τα πολυσύχναστα μέρη και τις κοινότητες του νησιού μας.

Σημαντική στην όλη προσπάθεια η συμβολή του Προέδρου της κοινότητας Λαχανιάς κ. Μιχάλη Χριστοδούλου, τον οποίο επίσης ευχαριστούμε.

 

 

Με την ευκαιρία της τοποθέτησης του απινιδωτή πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή σε κατοίκους της κοινότητας στο οποίο συμμετείχαν και αρκετοί αλλοδαποί που διαμένουν στην Λαχανιά.

 

 

Κατά την συγγραφή του δελτίου τύπου πληροφορηθήκαμε ότι η κ. Χρυσούλα Φράγκου απεβίωσε. Ένα σοκαριστικό και τραγικό χτύπημα για τον αδελφό της κ. Στέλιο Φράγκο αλλά και για όλους εμάς που την γνωρίζαμε.

 

 

Η πρόωρη απώλειά της μας γέμισε θλίψη. Στον αδελφό της αλλά και σε όλα τα οικεία της πρόσωπα εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια.

Εκ μέρους του Δ.Σ

Πρόεδρος

Παναγιώτης Σπανός

Γραμματέας

Ιφιγένεια Βασιλείου