Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Γενικά » Τι σημαίνει ο όρος “athlete’s foot”;

Τι σημαίνει ο όρος “athlete’s foot”;

Πρόκειται για μυκητίαση των πτυχών του δέρματος ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών. Επειδή συμβαίνει συχνά στους αθλητές πήρε το όνομα ‘πόδι του αθλητή’ (athletes foot).

Προκαλείται από μια ομάδα μυκήτων που λέγονται επιδερμόφυτα. Ετσι ο ιατρικός όρος είναι ‘επιδερμοφυτία μεσοδακτυλίων πτυχών’.

Είναι συχνή και επίμονη μυκητίαση. Συνήθως παρατηρούμε μια λευκή βλάβη του δέρματος ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών. Αν αποκολληθεί δημιουργείται μια σχισμή (ραγάδα του δέρματος) που είναι επώδυνη.

Ο κυριότερος παράγοντας που ευνοεί την ανάπτυξη των μυκήτων είναι η ΥΓΡΑΣΙΑ. Ετσι όταν φοράει κανείς αθλητικό παπούτσι που είναι κλειστό, ο ιδρώτας προκαλεί την υγρασία και την ανάπτυξη των μυκήτων.

Η αντιμετώπιση είναι ειδικά αντιμυκητιασικά φάρμακα και σωστή υγιεινή και καθαριότητα του ποδιού με σκοπό την αποφυγή της υγρασίας ανάμεσα στα δάχτυλα, που πρέπει να διατηρούνται πάντα στεγνά.

Σπούδασα στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας. Ειδικεύτηκα στην Παθολογία στο Νοσοκομείο “Ο Ευαγγελισμός”. Για περισσότερο από 15 χρόνια ασχολούμαι ενεργά με την Πληροφορική και ειδικότερα με τις εφαρμογές Internet. Έχω ιδρύσει την Εταιρία MediSign (ανάπτυξη web εφαρμογών για το χώρο της Υγείας). Το Care είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα της.

Πηγή: https://www.care.gr/post/6502/ti-simainei-o-oros-athletes-foot

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ