Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Προνοσοκομειακή Φροντίδα » Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο από τους Διασώστες Ρόδου

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο από τους Διασώστες Ρόδου

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Ρόδου θεωρώντας ότι η γνώση και η εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τους σπουδαστές του, οργάνωσε, σε συνεργασία με τους Διασώστες Ρόδου, σεμινάριο με θέμα ” Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή”.

Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή εκπαίδευση, σε μια καταπληκτική αίθουσα και με απίστευτους μαθητές/τριες.

Η εκπαίδευση κάλυψε όλο το φάσμα των απειλητικών καταστάσεων που ο πολίτης μπορεί να έρθει αντιμέτωπος ανά πάσα στιγμή.

Αναλύθηκαν διεξοδικά οι τρόποι προσέγγισης και ασφάλειας του ατόμου που προσεγγίζει την σκηνή…

Καθώς και η αναγνώριση του πάσχοντα που βρίσκεται σε καρδιακή ανακοπή.

Ένα σημαντικό κομμάτι της εκπαίδευσης, στο οποίο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση, ήταν η χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή…

Οι εκπαιδευόμενοι συμμετείχαν σε πρακτική εκπαίδευση, ακολουθώντας όλα τα βήματα που απαιτούνται ώστε να γνωρίζουν τι θα πρέπει  να κάνουν σε περίπτωση καρδιακής ανακοπής
Σημαντικές οι πληροφορίες και η εκπαίδευση, πρακτική και θεωρητική, σχετικά με την θέση ανάνηψης, την πνιγμονή ενήλικων αλλά και βρέφους.
Οι Διασώστες Ρόδου νιώθουν την ανάγκη να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους προς την Διεύθυνση του Μητροπολιτικού Κολλέγιου, στον κ. Κανελλάκη Παναγιώτη και σε όλους τους σπουδαστές/στριες για την τιμή να εμπιστευτούν την εκπαίδευσή τους στις Πρώτες Βοήθειες στην ομάδα μας.
Οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ανακήρυξης του έτους 2022 ως ‘’Έτους Ανάπτυξης Δικτύου Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών Στο Νησί Της Ρόδου Και Εκπαίδευσης Των Πολιτών Στις Πρώτες Βοήθειες’ και της ενημερωτικής εκστρατείας πρόληψης, εθελοντισμού και αλληλεγγύης καθώς και προάσπισης της ασφάλειας του πολίτη κατά την οποία οι Διασώστες Ρόδου εκπαιδεύουν πολίτες, σχολεία και φορείς του νησιού.
Γιατί Κάθε Στιγμή Είναι Καθήκον.

Εκ μέρους όλων των μελών

Πρόεδρος – Παναγιώτης Σπανός

Αντιπρόεδρος – Νεκταρία Αγγελή

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ