Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Εσωτερική Αναζήτηση » Οι 7 Θεμελιώδεις Αρχές ενός Αετού

Οι 7 Θεμελιώδεις Αρχές ενός Αετού

ΑΡΧΗ 1

Οι αετοί πετούν μόνοι τους σε μεγάλο υψόμετρο και όχι με σπουργίτια ή άλλα μικρά πουλιά. Κανένα άλλο πουλί δεν μπορεί να φτάσει στο ύψος του αετού. Μείνετε μακριά από τα σπουργίτια και τα κοράκια.

Οι αετοί πετούν με αετούς.

ΑΡΧΗ 2

Οι αετοί έχουν ισχυρή όραση. Έχουν την ικανότητα να εστιάζουν σε κάτι μέχρι και πέντε χιλιόμετρα μακριά. Όταν ένας αετός εντοπίζει το θήραμά του, περιορίζει την εστίασή του σε αυτό και ξεκινάει για να το πιάσει. Ανεξάρτητα από τα εμπόδια, ο αετός δεν θα μετακινήσει την εστίασή του από το θήραμα μέχρι να το αρπάξει.

Έχετε ένα όραμα και παραμείνετε συγκεντρωμένοι όποιο κι αν είναι το εμπόδιο και θα πετύχετε.

ΑΡΧΗ 3

Οι αετοί δεν τρώνε νεκρά πράγματα. Τρέφονται μόνο με φρέσκο θήραμα. Οι γύπες τρώνε νεκρά ζώα, αλλά οι αετοί όχι.

Να είστε προσεκτικοί με το με τι ταΐζετε τα μάτια και τα αυτιά σας, ειδικά στις ταινίες και στην τηλεόραση.

Αποφύγετε τις ξεπερασμένες και παλιές πληροφορίες. Να κάνετε πάντα καλά την έρευνά σας.

ΑΡΧΗ 4

Οι αετοί αγαπούν την καταιγίδα. Όταν μαζεύονται σύννεφα, οι αετοί ενθουσιάζονται. Ο αετός χρησιμοποιεί τον άνεμο της καταιγίδας για να τον ανεβάσει ψηλότερα. Μόλις βρει τον άνεμο της καταιγίδας, ο αετός χρησιμοποιεί τη μαινόμενη καταιγίδα για να τον σηκώσει πάνω από τα σύννεφα. Αυτό δίνει στον αετό την ευκαιρία να γλιστρήσει και να ξεκουράσει τα φτερά του. Στο μεταξύ, όλα τα άλλα πουλιά κρύβονται στα φύλλα και τα κλαδιά των δέντρων.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις καταιγίδες της ζωής για να ανυψωθούμε σε μεγαλύτερα ύψη. Οι επιτυχημένοι απολαμβάνουν τις προκλήσεις και τις αξιοποιούν επωφελώς.

ΑΡΧΗ 5

Ο αετός δοκιμάζει πριν εμπιστευτεί. Όταν ένας θηλυκός αετός συναντά ένα αρσενικό και θέλουν να ζευγαρώσουν, πετάει κάτω στη γη με το αρσενικό να την καταδιώκει και διαλέγει ένα κλαδί.
Μόλις φτάσει σε ένα ύψος αρκετά ψηλό γι’ αυτήν, αφήνει το κλαδί να πέσει στο έδαφος και το παρακολουθεί καθώς πέφτει. Το αρσενικό κυνηγάει το κλαδί. Όσο πιο γρήγορα πέφτει, τόσο πιο γρήγορα το κυνηγάει. Πρέπει να το πιάσει πριν αυτό πέσει στο έδαφος. Στη συνέχεια το φέρνει πίσω στον θηλυκό αετό.

Ο θηλυκός αετός αρπάζει το κλαδί και πετάει σε μεγαλύτερο ύψος και στη συνέχεια ρίχνει το κλαδί για να το κυνηγήσει ο αρσενικός. Αυτό συνεχίζεται για ώρες, με το ύψος να αυξάνεται μέχρις ότου ο θηλυκός αετός βεβαιωθεί ότι ο αρσενικός αετός έχει κατακτήσει την τέχνη του να πιάνει το κλαδί που δείχνει αφοσίωση. Τότε και μόνο τότε, θα του επιτρέψει να ζευγαρώσει μαζί της.

Είτε στην ιδιωτική ζωή είτε στις επιχειρήσεις, θα πρέπει να δοκιμάζουμε τη δέσμευση των ανθρώπων που προορίζονται για συνεργασία.

ΑΡΧΗ 6

Όταν είναι έτοιμοι να γεννήσουν αυγά, ο θηλυκός και ο αρσενικός αετός εντοπίζουν ένα μέρος πολύ ψηλά σε έναν βράχο όπου δεν μπορούν να φτάσουν αρπακτικά. Το αρσενικό πετάει στη γη και μαζεύει αγκάθια και τα τοποθετεί στη σχισμή του γκρεμού, στη συνέχεια πετάει ξανά στη γη για να μαζέψει κλαδιά τα οποία τοποθετεί στην προβλεπόμενη φωλιά. Πετάει ξανά στη γη και μαζεύει αγκάθια τοποθετώντας τα πάνω στα κλαδιά. Πετάει ξανά στη γη και μαζεύει μαλακό χορτάρι για να καλύψει τα αγκάθια. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η πρώτη στρώση, ο αρσενικός αετός τρέχει πίσω στη γη και μαζεύει περισσότερα αγκάθια, τα τοποθετεί στη φωλιά- τρέχει πίσω για να πάρει χορτάρι πάνω από τα αγκάθια και στη συνέχεια μαδάει τα φτερά του για να ολοκληρώσει τη φωλιά. Τα αγκάθια στο εξωτερικό της φωλιάς την προστατεύουν από πιθανούς εισβολείς.

Τόσο οι αρσενικοί όσο και οι θηλυκοί αετοί συμμετέχουν στην ανατροφή της οικογένειας του αετού. Εκείνη γεννά τα αυγά και τα προστατεύει- εκείνος κατασκευάζει τη φωλιά και κυνηγά. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης των μικρών για να πετάξουν, η μητέρα αετός πετάει τα αετόπουλα έξω από τη φωλιά. Επειδή φοβούνται, πηδούν ξανά μέσα στη φωλιά.

Στη συνέχεια, τα πετάει έξω και στη συνέχεια αφαιρεί τα μαλακά στρώματα της φωλιάς, αφήνοντας γυμνά τα αγκάθια. Όταν τα φοβισμένα αετόπουλα πηδούν ξανά μέσα στη φωλιά, τσιμπάνε από τα αγκάθια. Ουρλιάζοντας και αιμορραγώντας πηδούν ξανά έξω αυτή τη φορά αναρωτιούνται γιατί η μητέρα και ο πατέρας που τα αγαπούν τόσο πολύ τα βασανίζουν. Στη συνέχεια, η μητέρα αετός τα σπρώχνει από τον γκρεμό στον αέρα. Καθώς ουρλιάζουν από φόβο, ο πατέρας αετός πετάγεται έξω και τα πιάνει στην πλάτη του πριν πέσουν και τα φέρνει πίσω στον γκρεμό. Αυτό συνεχίζεται για αρκετή ώρα μέχρι να αρχίσουν να χτυπάνε τα φτερά τους. Ενθουσιάζονται με αυτή τη νέα γνώση ότι μπορούν να πετάξουν.

Η προετοιμασία της φωλιάς μάς διδάσκει να προετοιμαζόμαστε για αλλαγές- η προετοιμασία για την οικογένεια μάς διδάσκει ότι η ενεργός συμμετοχή και των δύο συντρόφων οδηγεί στην επιτυχία- το να μας τσιμπάνε τα αγκάθια μάς λέει ότι μερικές φορές το να είμαστε πολύ άνετα εκεί που είμαστε μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να μην βιώνουμε τη ζωή, να μην προοδεύουμε και να μην μαθαίνουμε καθόλου. Τα αγκάθια της ζωής έρχονται να μας διδάξουν ότι πρέπει να αναπτυχθούμε, να βγούμε από τη φωλιά και να ζήσουμε. Μπορεί να μην το ξέρουμε, αλλά το φαινομενικά άνετο και ασφαλές καταφύγιο μπορεί να έχει αγκάθια.

Οι άνθρωποι που μας αγαπούν δεν μας αφήνουν να μαραζώνουμε στην οκνηρία αλλά μας ωθούν σκληρά να αναπτυχθούμε και να ευημερήσουμε. Ακόμα και στις φαινομενικά κακές πράξεις τους έχουν καλές προθέσεις για εμάς.

ΑΡΧΗ 7

Όταν ένας αετός γερνάει, τα φτερά του γίνονται αδύναμα και δεν μπορούν να τον μεταφέρουν τόσο γρήγορα όσο θα έπρεπε. Όταν αισθάνεται αδύναμος και έτοιμος να πεθάνει, αποσύρεται σε ένα μέρος μακριά στα βράχια. Ενώ βρίσκεται εκεί, ξεριζώνει κάθε φτερό από το σώμα του μέχρι να μείνει εντελώς γυμνός. Μένει σε αυτή την κρυψώνα μέχρι να βγάλει καινούργια φτερά, οπότε και μπορεί να βγει.

Κατά καιρούς χρειάζεται να αποβάλλουμε παλιές συνήθειες και αντικείμενα που μας επιβαρύνουν χωρίς να προσθέτουν στη ζωή μας.

– Dr. Myles Monroe

Πηγή: https://sharelife.wordpress.com/2007/08/22/7-principles-of-an-eagle-dr-myles-monroe/

Παναγιώτης Σπανός

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ