Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Εκπαιδεύσεις » Ενημερωτική Παρουσίαση με θέμα ”Γνωριμία με τις Πρώτες Βοήθειες” στο Δημοτικό Σχολείο Γενναδίου

Ενημερωτική Παρουσίαση με θέμα ”Γνωριμία με τις Πρώτες Βοήθειες” στο Δημοτικό Σχολείο Γενναδίου

Στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας πρόληψης, εθελοντισμού και αλληλεγγύης καθώς και προάσπισης της ασφάλειας του πολίτη κατά την οποία οι Διασώστες Ρόδου εκπαιδεύουν πολίτες, σχολεία και φορείς του νησιού, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023, ενημερωτική παρουσίαση με θέμα ΄΄Γνωριμία με τις Πρώτες Βοήθειες΄΄ στο Δημοτικό Σχολείο Γενναδίου.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για τη σπουδαιότητα του να γνωρίζει κάποιος Πρώτες Βοήθειες και την αίσθηση σιγουριάς και δύναμης που τον διακατέχει απέναντι στα αναπάντεχα και τα δυσάρεστα. Νιώθει ότι έχει τα κατάλληλα εφόδια να ανταπεξέλθει σε μια δύσκολη περίσταση.

Η παρουσίαση περιελάμβανε, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, την αντιμετώπιση της Καρδιακής Ανακοπής, της πνιγμονής καθώς και την τοποθέτηση του ασθενούς σε θέση ανάνηψης.

Είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι ολοένα και περισσότερα σχολεία ενδιαφέρονται να ενημερωθούν και να εκπαιδευθούν πάνω σε δεξιότητες που σώζουν ζωές.

Οι Διασώστες Ρόδου νιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Γενναδίου, τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για την πρόσκληση και την συμμετοχή τους.

Παραμένουμε πάντα στη διάθεσή τους.

Παναγιώτης Σπανός

Πρόεδρος

Νεκταρία Αγγελή

Αντιπρόεδρος

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ