Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Εκπαιδεύσεις » Εκπαίδευση στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και στην χρήση Απινιδωτή των κατοίκων της κοινότητας Απολλώνων

Εκπαίδευση στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και στην χρήση Απινιδωτή των κατοίκων της κοινότητας Απολλώνων

Την Πέμπτη 08/09/2022 πραγματοποιήθηκε η πρώτη, από μία σειρά εκπαιδεύσεων, των κατοίκων της κοινότητας Απολλώνων πάνω στην αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής καθώς και στην χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Το σεμινάριο συνδιοργανώθηκε από την τοπική κοινότητα Απολλώνων, τους Διασώστες Ρόδου και την Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου, έπειτα από την πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου κ. Γεώργιου Τριάντου να δωρίσει Απινιδωτή στην Κοινότητα, ο οποίος τοποθετήθηκε στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο.

Οι κάτοικοι έλαβαν γνώση τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο στις δεξιότητες και τα πρωτόκολλα που μπορούν να βοηθήσουν στο να σωθεί μία ανθρώπινη ζωή καθώς επίσης και στη σωστή χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή κ.α.

Στην εκπαίδευση έλαβαν μέρος και οι Πυροσβέστες από το Π.Κ. Απολλώνων που εθελοντικά εκπαιδεύτηκαν στα ανωτέρω ώστε να αποδείξουν περίτρανα ότι λειτουργούν ως θετικοί κοινωνοί στο συγκεκριμένο τόπο.

Οι Διασώστες Ρόδου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Τριάντο Γεώργιο, Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας , τον Πρόεδρο της Κοινότητας Απολλώνων κ. Μάκη Λαγογιάννη, τον Επιπυραγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Δημήτριο Μενεμενλή για την παρουσία και συμμετοχή του καθώς και τον Διασώστη του ΕΚΑΒ Ρόδου Τσακαλιό Κυριάκο για την συμβολή του στην όλη προσπάθεια.

 

Οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ανακήρυξης του έτους 2022 ως ‘’Έτους Ανάπτυξης Δικτύου Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών Στο Νησί Της Ρόδου Και Εκπαίδευσης Των Πολιτών Στις Πρώτες Βοήθειες’ και της ενημερωτικής εκστρατείας πρόληψης, εθελοντισμού και αλληλεγγύης καθώς και προάσπισης της ασφάλειας του πολίτη κατά την οποία οι Διασώστες Ρόδου εκπαιδεύουν πολίτες, σχολεία και φορείς του νησιού.
Εκ μέρους των Διασωστών Ρόδου
Παναγιώτης Σπανός
Πρόεδρος
Νεκταρία Αγγελή
Αντιπρόεδρος
ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ