Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Αρθρογραφία και Δράσεις » Εκπαιδεύσεις » Διαδικτυακό Σεμινάριο ”Ασφάλεια Σκηνής”

Διαδικτυακό Σεμινάριο ”Ασφάλεια Σκηνής”

Μάθε να ενεργείς με ΑΣΦΑΛΕΙΑ όταν επεμβαίνεις σε οποιοδήποτε περιστατικό
Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης
για όλους τους λειτουργούς υγείας, πολιτικής προστασίας
και κάθε ενδιαφερόμενο / εμπλεκόμενο σε τραυματικό ή θανατηφόρο συμβάν

Είσαι λειτουργός υγείας, διασώστης – πλήρωμα ασθενοφόρου, νοσηλευτής, ιατρός; Είσαι εθελοντής πρώτων βοηθειών, εθελοντής διασώστης, ναυαγοσώστης; Είσαι πυροσβέστης, αστυφύλακας, λιμενοφύλακας, security; Είσαι επαγγελματίας ταξιτζής ή επαγγελματίας οδηγός ή απλός πολίτης που θέλεις να βοηθάς τον συνάνθρωπο; Πόσες φορές έχεις βρεθεί σε τραυματικό ή θανατηφόρο συμβάν στο σπίτι, στο δρόμο, στην εργασία, στο βουνό, στη θάλασσα, οπουδήποτε; Και πόσες φορές έχεις προστρέξει σε βοήθεια; Γνωρίζεις ότι υπάρχουν νόμοι, κανόνες ασφαλείας και πρωτόκολλα ενεργειών για την εξασφάλιση της ασφάλειας της σκηνής του συμβάντος; Οπουδήποτε κι αν έχει συμβεί το περιστατικό, η εμπλοκή για την διεκπαιρέωση του διέπεται από εθνική νομοθεσία, διεθνή πρωτόκολλα και κανόνες ασφαλείας, για τον οποιονδήποτε εμπλεκόμενο, είτε είναι επαγγελματίας, είτε εθελοντής, είτε πολίτης. Τα τραυματικά και τα θανατηφόρα συμβάντα γύρω μας είναι πολλά σε συχνότητα και ποικιλία και απαιτούν υπευθυνότητα και ταχύτητα αλλά και τα ερωτηματικά που εγείρονται για την ακολουθία των ενεργειών επίσης πολλά. Σε όλα αυτά τα ζητήματα, απαντάει το Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης που συνδιοργανώνεται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Διαχείρισης Κρίσεων και Καταστροφών και το Ε.Ι.ΔΙ.Κ.ΚΑ. Εγκεκριμένο Εκπαιδευτικό Κέντρο «ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ».

 

Μάθε να ενεργείς νόμιμα, με ασφάλεια και αποτελεσματικά, όταν εμπλέκεσαι σε οποιοδήποτε αιφνίδιο περιστατικό

 

Η Ασφάλεια Σκηνής, προϋποθέτει και περιλαμβάνει: λήψη μέτρων αυτοπροστασίας, εκτίμηση της σκηνής του συμβάντος, λήψη μέτρων ασφάλειας της σκηνής του συμβάντος, λήψη μέτρων αποτροπής πρόκλησης νέου συμβάντος, διαχείριση του συμβάντος. Μέσα από μια διαδραστική αλλά και συναρπαστική εκπαιδευτική διαδικασία από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, Εκπαιδευτές του Ελληνικού Ινστιτούτου Διαχείρισης Κρίσεων και Καταστροφών, θα μάθεις όλα όσα είναι αναγκαία για την ασφαλή εμπλοκή σου στην προσέγγιση και στην ασφάλεια της σκηνής τραυματικών ή θανατηφόρων συμβάντων, οπουδήποτε κι αν έχουν εκδηλωθεί.

πηγή φωτογραφίας : https://www.deseret.com/utah/2020/12/10/22167999/3-injured-in-2-vehicle-crash-on-mountain-view-corridor

Υλοποίηση Εκπαίδευσης :
Φορέας επιμόρφωσης : Συνδιοργάνωση, Ελληνικό Ινστιτούτο Διαχείρισης Κρίσεων και Καταστροφών “Ε.Ι.ΔΙ.Κ.ΚΑ.„ και Εθελοντική Ομάδα Έρευνας, Διάσωσης και Αντιμετώπισης Καταστροφών Ρόδου “ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ„
Διάρκεια επιμόρφωσης : 7,5 ώρες
Κόστος συμμετοχής : 7,5 ευρώ
Μέθοδος επιμόρφωσης : Εξ αποστάσεως σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση
Χρονικό διάσημα υλοποίησης : Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023 και Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023, ώρες 19:00 – 22:00
Πλατφόρμα εξ αποστάσεως τηλεκπαίδευσης : zoom
Γλώσσα επιμόρφωσης : Ελληνική
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής : edu@hellenicinstitute.gr και diasostesrodou.edu@gmail.com (όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τηλέφωνο επικοινωνίας, πόλη, αποδεικτικό καταβολής κόστους συμμετοχής)
Λήξη Συμμετοχών : Κυριακή 30 Ιουλίου 2023 και ώρα 22:00
Τίτλος Επιμόρφωσης : ‘‘ Ασφάλεια Σκηνής ’’
Τίτλος Πιστοποιητικού : «Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης»
Καταβολή κόστους συμμετοχής :
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : IBAN:GR93 0110 8170 0000 8170 0691 751
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ : IBAN:GR88 0172 5040 0055 0409 9723 234
EUROBANK : IBAN:GR82 0260 0150 0007 7020 1310 906

Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης και Βοηθητικές Σημειώσεις Επιμορφωτικού Προγράμματος θα λάβουν μόνον οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν συνολικά το πρόγραμμα.

Διδάσκουν :
Παναγιώτης ΣΠΑΝΟΣ (ΕΜΤ-Ι)
H.C.D.M.I. Certified Search and Rescue Team Leader, First Aid Instructor, BLS Instructor, N.C.E.C. Emergency Medical Technician – I, Author.
Αναστάσιος ΓΕΡΑΣΙΜΑΤΟΣ (CMCS)
Crisis Management Certified Specialist, Certified Disaster Manager, Certified Early Warning Mentor / Athens Chamber of Tradesmen, former Deputy Director of the Hellenic Red Cross and Head of Training Department, Certified Instructor of Trainers for Disaster Management, Member of International Crisis Management Association, Member of International Association of Professionals in Humanitarian Assistance and Protection, H.C.D.M.I. Managing Director, Author.

Με το κύρος και την αξιοπιστία του
Ελληνικού Ινστιτούτου Διαχείρισης Κρίσεων και Καταστροφών
και της Εθελοντικής Ομάδας Έρευνας, Διάσωσης και Αντιμετώπισης Καταστροφών Ρόδου

Είμαστε Οργανισμός ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ